Ma-Vrij 09.00 - 17.00 073-6140070

Main Slider
Main Slider

Virtuele summit

1 April 2021
14:00 – 16:00

CIO’s/IT-directeuren, CDO’s/CTO’s / Senior IT-managers en (Innovatie-Transformatie-Change)Directeuren en/of senior managers verantwoordelijk voor IT/Technologie-gerelateerde onderwerpen.


Organisatiebrede datastrategie

Sinds zijn aantreden als Global CIO, bijna twee jaar geleden, geeft Kemal Cetin binnen FrieslandCampina richting aan een grootscheepse digitale transformatie. Datagedrevenheid staat daarbij centraal.

Toegang tot de juiste data moet iedereen binnnen FrieslandCampina inzicht geven in zowel de backoffice-processen als consument- en marktgerichte activiteiten aan de voorzijde.

Om die reden wordt de data-strategie organisatiebreed aangevlogen, met inbegrip van onder meer technologie, cultuur en menselijke competenties.

Kemal Cetin is als internationale senior technologieleider bewezen succesvol in het creëren van duurzame bedrijfswaarde door de implementatie van digitale technologieën, het opbouwen en beheren van effectieve zakelijke relaties en organisatorische transformaties.

Door Kemal Cetin, CIO – FrieslandCampina


Build your own community

Portbase is het digitale hart van de Rotterdamse havenlogistiek. De organisatie bedient inmiddels meer dan 5000 bedrijven die deel uitmaken van het ecosysteem in het havengebied.
Marten zal schetsen hoe Portbase onder de noemer ‘Build your own community’ een platform uitbouwt waarmee bedrijven data kunnen delen en gezamenlijk applicaties kunnen ontwikkelen. Het doel hiervan is klanten binnen het ecosysteem beter te bedienen en marketing te optimaliseren. Wat zijn de uitdagingen en lessons learned van dit uitdagende initiatief?

Door Marten Van der Velde, Director Strategy & Innovation – Portbase


Alles standaard en toch innovatief

Park Now opereert in een markt die zich kenmerkt door hoge volumes en lage marges. Het bedrijf heeft er dan ook alle belang bij zijn processen zo veel mogelijk te standaardiseren, ook al is de parkeermarkt zelf gefragmenteerd.
Peter-Paul Houtman, CTO van Park Now, schetst hoe de parkeerdienstverlener in eerste instantie het ServiceNow-platform vanuit technologie en ‘maatwerk waar gewenst’ had ingericht. Dit bleek niet te werken; een grootschalig herontwerp van de processen – zo standaard mogelijk – samen met een re-platforming van ServiceNow leidde wel tot succes. In de sessie zal Peter-Paul uitleggen welke lessen hij geleerd heeft en hoe Park Now ondanks alle standaardisatie er in slaagt innovatief te blijven.

Peter-Paul Houtman, CTO – Park Now


Van weken naar uren

De concurrentie in de online wereld is heviger dan ooit. Sommige bedrijven, zoals Booking.com, reageren hier voortvarend op. Tim Davis, Senior Director bij de online reisorganisatie, legt uit hoe het bedrijf de product development lifecycle heeft versneld, de tech stack heeft vernieuwd en de cloud journey ingezet. Heel belangrijk hierbij zijn de engineering-cultuur en de internationale ‘jacht’ op talent die Booking.com kenmerken. Maar vooral blijft gelden: de koers is en blijft uitgezet op de klant, die in alles centraal staat.

Tim Davis, Senior Director – Booking.com


Programma

 • CIO Inspire


 • Sessions


 • Vele databronnen en tientallen of misschien wel honderden applicaties in verschillende clouds zijn eerder uitzondering dan regel. Daar worden je processen niet sneller van. Als je de tijd neemt de workflows van medewerkers kritisch tegen het licht te houden, zie je al snel waar wrijving ontstaat. Oplossingen waarmee je weer gang kunt maken hoeven niet direct ingewikkeld te zijn. In deze sessie laten we zien hoe.
  Partner I Servicenow

 • Hoe geef je de business, partners en klanten op een veilige manier toegang tot waardevolle informatie, waar zij zich ook bevinden? Via de cloud natuurlijk. Mogelijk heb je daarvoor al een robuuste oplossing in huis. Maar ook Data as a Service (DaaS) kan een optie zijn. Vanwege de centrale opslag, die infrastructurele redundantie overbodig maakt, of de onderhoudskosten, die te verwaarlozen zijn. In deze sessie gaan we in op de vraag of DaaS de oplossing is.
  Partner I Snowflake

 • Voor middelgrote en grote organisaties die intensief gebruik maken van cloud-applicaties in meerdere omgevingen en op uiteenlopende endpoints – denk aan BYOD! – is veilig beheren van logingegevens een hele klus. Misschien is het dan verstandig eens te kijken naar alternatieven. In deze sessie laten we zien wat de mogelijkheden zijn.
  Partner I Okta

 • Artificiële intelligentie is inmiddels zo bereikbaar dat de technologie betrekkelijk eenvoudig te implementeren is in applicaties en processen. Die kun je vervolgens in pilots laten meedraaien. Maar in de praktijk blijkt het lastig deze testopstellingen op te schalen. Hoe breng je deze AI-toepassingen met succes naar productieniveau? In deze sessie laten we het zien.
  Partner I Wipro

 • Applicaties, containers, virtualisatie, cloud, computing resources, storage... hoe zorg je voor een optimaal draaiende applicatiestack? Hoe optimaliseer je de prestaties, de compliance en kosten van applicaties in de cloud? Doe je het zelf? Dat betekent mensuren en kan als consequentie hebben dat je te veel betaalt voor services die weinig of niet gebruikt worden. In deze sessie laten we zien of het opportuun is dit uit te besteden.
  Partner I Turbonomic

 • Het risico op een geslaagde ransomware-aanval neemt toe. Zo’n aanval ook op de lange termijn voorkomen is een illusie. Daarom is het goed je voor te bereiden. In deze sessie staan de maatregelen centraal die een goede voorbereiding mogelijk maken. Te denken valt aan training van medewerkers – zodat bij een aanval geen paniek uitbreekt – het inrichten van de governance, het stellen van prioriteiten en maken van afspraken. Ook de techniek komt aan de orde. En tot slot de vraag: hoe herstel je? Global Technologist Edwin Weijdema van Veeam Software zal tijdens de sessie veel praktijkervaringen delen: hoe reageren organisaties op een aanval? En in welke gevallen is het goed gegaan?
  Partner I Veeam

 • Topprestaties van cloudapplicaties Codvid-19 heeft de digitale transformatie en de acceptatie van cloudtoepassingen enorm versneld. Om die versnelling in goede banen te leiden, moeten leiders met verantwoordelijkheid voor technologie de performance van clouapplicaties goed in de gaten houden. Een ding is zeker: de nieuwe norm is dat medewerkers topprestaties van applicaties in de cloud verwachten. Hoe realiseer je die? Waar begin je? In deze sessie staan de ervaringen op dit gebied centraal.
  Partner I Riverbed

 • Covid-19 heeft ons nieuwe inzichten gegeven in succesvolle eco-systemen en partnerships. Waardecreatie in die fase was duidelijk. Maar hoe zien we waardecreatie en sourcing in het post Covid-19 tijdperk? En hoe vertaalt zich dat in het uitbesteden van grote kavels of juist kleine kavels? Meer of minder regie voeren en hoe zit het met de verantwoordelijkheid met betrekking tot waardecreatie, cybersecurity en data breaches. Deze discussietafel stelt u in staat vrijuit van gedachten te wisselen en de dilemma’s met elkaar te delen.

Sprekers

Rob Beijleveld

Rob Beijleveld

CEO - ICT Media
Kemal Cetin

Kemal Cetin

Global Chief Information Officer - FrieslandCampina
Alice Coriat

Alice Coriat

Director, Global Client Engagement EMEA - Rimini Street
Tim Davis

Tim Davis

Senior Director - Booking.com
Peter-Paul Houtman

Peter-Paul Houtman

CTO - PARK NOW Group

Marten Van der Velde

Marten Van der Velde

Director Strategy & Innovation - Portbase
Richard Wagenmakers

Richard Wagenmakers

Head of Digital Strategy and Innovation - KPMG Nederland

CIO Inspire Partners